Română (România)English (United Kingdom)

Regulament

Regulament Masterkart

 

 1. Participarea la cursele de karting (agrement sau competitie) este conditionata de prezentarea unui act de identitate, precum si de completarea si semnarea de catre utilizatorul kartului sau de catre insotitorul minorului participant a Declaratiei de Participare.
 2. Participantii la cursa trebuie sa poarte in mod obligatoriu casca de protectie. Din motive de igiena, pentru castile de protectie oferite de Masterkart este obligatorie si purtarea cagulei. Imediat dupa incheierea cursei, casca, cagula precum si celelalte echipamente apartinand Masterkart trebuie returnate.
 3. Imbracamintea trebuie sa fie stransa pe corp, iar incaltamintea tip sport. Nu este permisa purtarea unor accesorii precum cravate, fulare, esarfe, etc. si nici a tocurilor inalte.
 4. Accesul la punctele de plecare in cursa este permis doar participantilor, in urma prezentarii dovezii de plata a cursei. Tichetele de participare la cursa sunt valabile doar in ziua in care au fost emise.
 5. Circulatia se desfasoara pe pista doar in sensul stabilit de organizatori.
 6. Sunt interzise:

  • Lovirea sau acrosarea intentionata a competitorilor.
  • Iesirea in decor, stationarea voluntara pe pista sau scurtarea virajelor.
  • Abordarea unei maniere agresive de pilotaj ce poate pune in pericol siguranta celorlalti participanti la cursa.
 7. In situatiile descrise la punctul anterior, se procedeaza la eliminarea din cursa a participantului fara returnarea contravalorii acesteia.
 8. In cazul avarierii karturilor din cauza motivelor descrise la punctul 6, toate cheltuielile necesare pentru reparatii si inlocuirea componentelor avariate vor fi suportate de catre participantii in cauza (calculul cheltuielilor se va face potrivit listei de preturi afisate la ghiseu).
 9. In cazul inceperii ploii cursa va fi oprita, urmand sa fie reluata imediat ce va fi posibil; participantii aflati pe pista in acel moment au obligatia de a reduce viteza si de a se indrepta catre locul de plecare in cursa.
 10. La iesirea in decor, in cazul opririi kartului, aparitiei unei defectiuni sau a unei situatii ce necesita oprirea, nu se va parasi kartul si se va solicita asistenta din partea personalului Masterkart prin simpla ridicare a mainii.
 11. Pe parcursul desfasurarii cursei este obligatorie respectarea indicatiilor si semnalizarilor personalului Masterkart.

  • Semnificatia culorilor semaforului este urmatoarea:

   • Culoarea verde anunta pornirea cursei
   • Culoarea galbena anunta intrarea in ultimul tur de pista
   • Culoarea rosie indica sfarsitul cursei
  • Semnificatia steagurilor utilizate pentru semnalizare este urmatoarea:

   • Steagul GALBEN marcheaza un incident pe pista; trebuie redusa viteza si se interzic depasirile;
   • Steagul ROSU anunta oprirea imediata a tuturor participantilor
 12. Dupa incheierea cursei, kartul trebuie adus cu viteza redusa la locul de plecare.
 13. Pentru prevenirea accidentelor (arsuri), in timpul functionarii kartului evitati sa atingeti motorul ori acele componente ale kartului ce va vor fi indicate de personalul Masterkart.
 14. Fumatul si consumul de bauturi alcoolice este interzis in cadrul complexului sportiv Masterkart.
 15. Masterkart isi rezerva dreptul de a nu emite bilete de participare la cursele de karting persoanelor aflate sub influenta alcoolului.
 16. Masterkart nu raspunde de obiectele pierdute sau uitate in incinta complexului.